Numărul persoanelor care s-au intoxicat la o nuntă din Capitală a ajuns la 42

Embed:

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunţă că până la moment, au solicitat asistenţă medicală 42 de persoane, cu vârste cuprinse între 17-58 de ani, cu semne de toxiinfecţie alimentară. În total, la eveniment au participat 74 de persoane, inclusiv 8 copii din Chişinău, raioanele Ialoveni şi Cimişlia.

Dintre cei care au solicitat asistenţă medicală, la IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii a fost internată 1 persoană, la IMSP Spitalul Clinic Republican de Boli infecţioase “Toma Ciorbă” – 24 de persoane, altele 12 sunt la IMSP SR Cimişlia, iar 5 primesc îngrijiri medicale la domiciliu, fiind supravegheate de medicul de familie.

La internare, bolnavii prezentau slăbiciune generală, febră 38,0 – 40,0, frisoane, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaune lichide. Starea pacienţilor se apreciază ca fiind medie şi uşoară.

Specialiştii continuă cercetarea epidemiologică a cazului.

Publika.md aminteşte că mai multe persoane s-au intoxicat, după ce au participat sâmbătă la o nuntă care a avut loc într-un local din Chişinău. 

Lasă un comentariu