Numărul persoanelor care s-au intoxicat la masa de pomenire din Soroca a ajuns la 53

Embed:

Numărul victimelor intoxicate la masa de pomenire organizată în satul Holoşiţa din raionul Soroca a crescut de la 48 la 53 de persoane. Nouă dintre acestea sunt copii.

În Spitalul Raional Soroca sunt internate 40 de persoane, 10 – la Florești și trei la Drochia.

De menționat, că produsele alimentare au fost pregătite la un obiect de alimentație publică care oferă servicii catering pentru diferite ceremonii, ulterior fiind transportate la casa de cultură, unde a avut loc masa de pomenire, fără respectarea cerințelor de păstrare și transportare sigură a alimentelor pregătite. 

Echipa Agenției Naționale pentru Sănătate Publică de la nivel central s-a deplasat în teritoriu și de comun cu CSP Soroca efectuează cercetarea epidemiologică a izbucnirii pentru stabilirea cauzelor apariției acestora și coordonează măsurile de sănătate publică pentru prevenirea apariției cazurilor secundare de boală. La nivel local se cooperează cu autoritățile publice locale și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor pentru asigurarea managementului complex în lichidarea izbucnirii.

Cazul este investigat şi de Inspectoratul de Poliţie din Soroca.

Iar agentul economic care a prestat servicile pentru masa de pomenire şi-a sistat activitatea, până la stabilirea tuturor circumstanţelor. 

În primele 5 luni ale anului 2019 se menţine o situaţie epidemiologică nestabilă prin bolile diareice acute (BDA), fiind determinată creșterea incidenței prin BDA până la 173,7 cazuri la 100 000 populație comparativ cu 148,5 la 100 000 populație în aceeași perioadă anului trecut, inclusiv prin intoxicații și toxiinfecții alimentare.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu