Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 168 în România

Încă două persoane au murit din cauza gripei. Numărul celor care au decedat din cauza virusului gripal a ajuns la 168, se arată în ultima informare a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, scrie libertatea.ro.

Un bărbat de 56 de judeţul Bistriţa-Năsăud şi o femeie de 85 de ani, din Caraş-Severin au murit de gripă. Ambii au fost confirmați cu virusul gripal de tip A. Cei doi aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal. 

Luni, alte două persoane din județul Caraș-Severin au decedat din cauza virusului gripal. Potrivit ultimelor date ale Institutului Naţional de Sănătate Publică, în săptămâna 18-24 februarie 2019, s-au înregistrat la nivel naţional 1.364 cazuri de gripă clinica, răspândite pe întreg teritoriul ţării. Până la aceeaşi dată, fuseseră vaccinate antigripal 1.316.448 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţa la finele lunii ianuarie că în România a fost declarată epidemie de gripă. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu