Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 157 în România

Embed:

Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 157. Ultimele victime sunt o femeie în vârstă de 63 de ani din judeţul Sălaj şi un bărbat de 81 de ani din judeţul Caraş-Severin, potrivit Institutului de Sănătate Publică, scrie libertatea.ro.

Femeia din județul Sălaj a murit marți din cauza gripei, ea având condiții medicale preexistente și nefiind vaccinată. Bărbatul din Caraș-Severin a murit în 19 februarie, tot din cauza gripei. Acesta nu avea condiții medicale preexistente, dar nici nu era vaccinat. 

Ultimele date ale Institutului Național de Sănătate Publică arată că, în săptămâna 11-17 februarie 2019, s-au înregistrat la nivel național 1.534 cazuri de gripă clinica, răspândite pe întreg teritoriul țării.

Până la aceeași dată, fuseseră vaccinate antigripal 1.306.165 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății. Miercuri, INSP anunțase moartea a două femei. Este vorba de o femeie de 74 de ani din Cluj şi o alta din Constanţa de 39 de ani cu virus gripal de tip A.

Ambele aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinate antigripal. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu