Numărul morților a ajuns la 87, în urma incendiului care a afectat staţiunile Mati şi Rafina

Bilanţul deceselor provocate de devastatorul incendiu din Grecia continuă să crească, scrie agerpres.ro.

Incendiu Grecia. 87 de persoane au murit în urma incendiului care a afectat staţiunile Mati şi Rafina, anunţă autorităţile elene.

Echipele de intervenţie caută din casă în casă, în speranţa de a mai găsi supravieţuitori printre zidurile înegrite ale fostelor vile luxoase din staţiunea Mati. Zeci de oameni sunt daţi dispăruţi în continuare, iar majoritatea victimelor sunt prea arse pentru a mai fi identificate.

Poveştile tragice lăsate în urmă de flăcări ies la iveală una câte una. Un tată îşi caută disperat fiicele gemene, aflate cu bunicii în vacanţă. A crezut că sunt moarte şi s-a dus chiar la morgă pentru a lăsa probe ADN, după care să poată fi identificate.

Grecii sunt tot mai furioşi după această tragedie. Acuză Guvernul că nu face faţă situaţiilor de urgenţă şi că nu acordă importantă protecţiei civile. Astfel se face că întreaga staţiune a fost construită haotic, cu drumuri prea înguste şi fundături, care s-au transformat în adevărate capcane ale morţii în timpul focului.

Autorităţile nu au pregătit planuri de evacuare a populaţiei, iar oamenii pur şi simplu nu au ştiut ce să facă.

Pe de altă parte, Guvernul sugerează că incendiul a fost pus deliberat. Ipoteza nu este imposibilă, pentru că nu ar fi prima dată când oameni dau foc la pădure pentru a face loc construcţiilor noi. Poliţia a interogat, chiar, patru persoane suspectate în dosar. Ancheta este, însă, abia la început.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu