Numărul moldovenilor care sărbătoresc Paştele în agropensiuni creşte anual

Embed:

De la un an la altul, creşte numărul moldovenilor care aleg să petreacă sărbătorile în pensiunile agroturistice din ţară. Cu toate acestea, turismul rural în Moldova este slab dezvoltat, o spun proprietarii pensiunilor. Pentru a atrage cât mai mulţi turişti, ei au venit cu oferte atractive la o expoziţie specializată.

Ala Benzin şi-a transformat gospodăria în pensiune agroturistică pentru a promova obiceiurile tradiţionale. În fiecare an pregăteşte surprize oaspeţilor, dar nu întotdeuna se bucură de succes.

"Cu părere de rău în primii ani mult mai multă atenţie se acorda turismului rural. Prestăm servicii de cazare şi alături sunt oamenii meşteri populari care prezintă anume aceste ouă încondeiate", a spus Ala Benzin, o proprietară de pensiune.

Anual, cel mult o mie de persoane trec pragul unei agropensiuni. "Nu aş spune că este o evoluţie foarte mare. Aşteptăm cât mai mulţi să fie, dar depinde de la an la an", a adăugat Proprietarul unei pensiuni Sergiu Hanganu. 

"Noi încercăm să consolidăm şi să centralizăm piaţa turistică. Din acest considerent am venit cu 7 rute turistice tematice prin ţară prin care să le propunem companiilor doar să le vândă către turişti, care îi vor avea ei prin intermediul ANAT-ului", preşedinte ANAT, Sevastian Botnari.

În pofida ofertelor tentante, moldovenii preferă să petreacă Paştele în familie.

"Acasă la părinţi. Pentru că e o sărbătoare de suflet", explică o femeie.

"Te costă puţin mai ieftin acasă, dar iată fiind astăzi la expoziţie am luat mai multe pliante şi sper că mi-or fi de folos şi poate îmi aleg alt mod de odihnă", a menţionat o altă persoană.

"Niciodată nu am întâlnit Paştele în altă parte decât cu părinţii. Însă sunt pentru dezvoltarea turismului nostru fiindcă avem locuri absolut extraordinare", consideră un bărbat.

Preţul unui pachet turistic la o pensiune din ţară variază între 600 şi 2000 de lei. Numărul turiştilor care sărbătoresc Paştele în agropensiunile din ţară a crescut, anul trecut, cu 20 la sută faţă de 2010.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu