Numărul instituţiilor de control va fi redus drastic. Reforma taie 40 dintre agenţiile din domeniu

Premierul Pavel Filip prezintă astăzi, în plenul Legislativului, raportul privind implementarea Programului de activitate al Guvernului pentru anul 2016. 

În timpul discursului, premierul a anunţat că în curând va fi pusă în aplicare reforma în domeniul controalelor de stat. Filip a anunţat că numărul instituţiilor de control va fi redus de la 58 la 18. 

"În curând vom aplica reforma deja legiferată în domeniul controalelor de stat și vom reduce instituțiile de control de la 58 până la 18. Acestea sunt până la urmă chestiuni de disciplină și eficiență, iar statul trebuie să se conducă după aceste principii în toate domeniile", a declarat premierul. 

Totodată, Pavel filip a vorbit şi despre reorganizarea Serviciului Fiscal de stat. Potrivit premierului, aceste acţiuni au condus la creșterea colectărilor de impozite și taxe, veniturile fiscale crescând cu 11% în 2016 față de 2015.

"Remarc faptul că și Serviciul Vamal a înregistrat o colectare mai bună a veniturilor – cu 10% mai mult în 2016 față de 2015, ceea ce înseamnă 1,6 miliarde de lei în plus pentru buget", a mai spus premierul Pavel Filip. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu