Numărul companiilor de transport care cer majorarea tarifului a ajuns la 80: Calculele arată că trebuie să fie 92 de bani pentru un pasager/km, adică DUBLU

Embed:

Numărul companiilor de transport care solicită majorarea tarifului a crescut și a ajuns până la 80. Săptămâna viitoare, ar putea fi peste 100 de solicitanţi. Despre aceasta a anunţat Președintele Consiliului APOTA, Oleg Alexa, printr-un comunicat de presă. 

"La ședința din 04 septembrie 2019 în cadrul MEI, APOTA și companiile de transport au prezentat calculele sale din care reiese că tariful la transportul interraional și raional trebuie să fie nu mai puțin de 92 bani per pasager/km. Ministerul nu dispunea la acea dată de calculele sale preventive și a promis că la ședința următoare din 12 septembrie 2019 ni le va prezenta. Ministerul a fost informat că tărăgănarea examinării chestiunii legate de tarif, precum și nepublicarea de către minister a indicilor care stau la baza calculului este interpretată de către transportatori ca o nouă tentativă de a ne minți, asemeni ”negocierilor” din 2013 cu privire la executarea unei hotărâri judiciare prin care ministerul a fost obligat să aplice tariful de 58 bani per pasager/km.", se mai spune în comunicatul de presă. 

Lasă un comentariu