Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu infecţii respiratorii de la începutul lui 2015 în Moldova

Embed:

Numărul cazurilor de viroze și infecții respiratorii înregistrate în capitală a crescut cu 25 la sută, în prima săptămână a acestui an. Datele Centrului municipal de Sănătate Publică arată că jumătate dintre bolnavi sunt copii cu vârsta de până la șase ani. 

De la începutul anului, în capitală au fost înregistrate peste 1200 de cazuri de îmbolnăvire, cu 305 mai multe decât acum două săptămâni. Aproape 700 de pacienţi sunt copii de vârstă preșcolară.

35 de bolnavi au fost internați, dintre care 25 sunt minori:

"Da, foarte des răcesc copiii în această perioadă. Noi le dăm mai multă lămâie, citrice, ceaiuri diferite, din romaniță, mai mut la aer curat".

"În fiecare iarnă, copiii se îmbolnăvesc, mai ales de viroze. Și ai mei răcesc deseori, însă trec ușor peste asta".

"Păi da sunt. Sunt foarte mulți care suferă acum de viroze. Sunt foarte mulți copii, foarte mulți maturi la care imunitatea este slabă. Ne îmbrăcăm mai bine, bem ceaiuri cu lămâie, cu zmeură".

Medicii spun că, deseori, oamenii contractează viroze atunci când merg în locuri aglomerate. Primele simptome de boală sunt febra şi nasul înfundat.

"Febra până la 38,5 este considerată febra care nu cere administrarea antipiretice, dacă copilul nu are boli neurologice grave. Noi trebuie să dăm mai mult lichid, noi trebuie să aeresim spațiul unde se află copilul", a explicat un medic de familie.

În total, în prima săptămână a acestui an, în țară au fost înregistrate aproape patru mii de cazuri de viroze și infecții respiratorii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu