Numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 în Moldova a ajuns la 80

Embed:

Numărul moldovenilor diagnosticaţi cu Covid-19 a ajuns la 80. Astăzi, încă 14 teste au avut rezultate pozitive. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, prima femeie care s-a îmbolnăvit de COVID-19 a fost tratată. Acum, ea rămâne internată într-o altă secţie a Spitalului Clinic Republican, pentru că are şi alte probleme de sănătate.

Viorica Dumbrăveanu a menţionat că, din cele 14 cazuri noi, 11 sunt cu transmitere locală, iar restul de import. Virusul a fost depistat la trei persoane revenite din Ucraina şi Marea Britanie.

"Avem primele două cazuri diagnosticate cu coronavirus de tip nou înregistrate în regiunea transnistreană, mai avem confirmate încă două cazuri care au mers în excursie în Ucraina, este vorba de acel grup care a mers la Poceaev, avem două persoane care au participat la procesiunea de înmormântare la care a fost prezentă o persoană revenită din Marea Britanie", a spus ministrul.

Totodată, femeia la care a fost înregistrat primul caz de coronavirus din ţară, s-a vindecat.

"În cazul persoanei date, au fost două cazuri negative. Ea a fost transferată în altă secţie, întrucât mai are alte probleme de sănătate. Dar sub aspect de tratare definitiv de COVID-19, vreau să menţionez că este tratată", a mai spus Dumbrăveanu.

Viorica Dumbrăveanu a mai spus că încă trei oameni sunt în aşteptarea realizării unui test repetat, care să demonstreze dacă s-au însănătoşit sau nu.

 

 

loading...

Lasă un comentariu