Numărul bolnavilor de gripă AH1N1 creşte de la o oră la alta. Deja patru persoane sunt infectate

Embed:

Numărul bolnavilor de gripă porcină (AH1N1) creşte de la o oră la alta. Medicii anunţă că deja sunt patru cazuri înregistrate în Moldova. Este vorba despre trei copii din Chişinău şi un bărbat de 27 de ani din raionul Ungheni

Bărbatul se află în stare foarte gravă şi este internat la Spitalul Clinic Republican. Starea celor trei copii, care sunt fraţi, este satisfăcătoare, spun medicii.

Bărbatul a fost internat acum trei zile la Spitalul Raional Ungheni. În grija medicilor au ajuns şi alţi 11 oameni, care au fost în contact cu bolnavul.
 
"Sunt rude, cumnaţi, nepoţi socri, toate sunt din familia primului pacient. Starea lor este stabilă, câţiva dintre ei au fost internaţi în stare de gravitate medie, la moment starea lor este satisfăcătoare", a spus directorul Spitalului Republican din Ungheni, Lidia Crăciun.

În spital a fost instituită stare de carantină, încă de pe 23 ianuarie. Medicii spun că starea pacienţilor este stabilă şi nu există pericol pentru sănătatea lor. Toţi cei 11 pacienţi urmează un tratament antiviral.
 
"Sursa de infecţie nu a fost depistată. Apar astfel de cazuri, deoarece populaţia migrează intens. Au venit lucrători din Rusia", a menţionat şeful secţiei Centrul de Sănătate Publică Ungheni, Sergiu Talmaci.

Pentru că starea de sănătate s-a înrăutăţit, bărbatul a fost internat în Secţia Reanimare, la Spitalul Republican.
 
"Pacientul se află într-o stare extrem de gravă, dependent de ventilator, la respiraţie artificială. Nu este în stare conştientă. Încercăm să îi menţinem funcţia respiratorie şi cardiacă. Pronosticul este rezervat, poate surveni şi decesul", a spus şeful secţiei Reanimare, Mihai Borş.

Specialiştii Centrului Municipal de Sănătate Publică spun că un alt caz de gripă de tip AH1N1 a fost înregistrat în Chişinău, la un copil de patru ani.

"La moment avem încă 5 copii, dintre care 3 sunt spitalizaţi cu gripă. Nu ştim ce fel de tip. Aşteptăm rezultatele probelor de laborator", a menţionat epidemiologul Tamara Mânăscurtă.
 
În trei localităţi din raionul Ungheni a fost instituită carantină. Potrivit medicilor, simptomele gripei AH1N1 sunt asemănătoare celei obişnuite: tuse, febră peste 38 de grade, dureri de cap şi stare de vomă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu