Numărul accidentelor de muncă este în creştere, în acest an. Zece persoane au murit, iar 28 au ajuns în spital

Numărul accidentelor de muncă a crescut în primele cinci luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, în lunile ianuarie-mai au fost înregistrate 162 de accidente, dintre care 28 grave, iar zece mortale.

Datele au fost prezentate astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de ministrul Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga. Potrivit oficialului, cele mai grave accidente au fost înregistrate recent la Bălţi şi Tvardiţa, în urma cărora au fost rănite zece şi, respectiv, trei persoane. Cazurile sunt examinate de poliţie.

Totodată, Valentina Buliga a enumerat problemele angajatorilor, între care salariile în plic, încălcarea condiţiilor de muncă, precum şi angajarea minorilor. În urma controalelor efectuate recent, s-a stabilit că 37 agenţi economici aveau 74 de lucrători fără contract. Ministerul a emis mai multe prescripţii pentru angajatori, pentru a înlătura abaterile comise.

Ministrul Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, a făcut apel către angajatori să asigure condiţii inofensive pentru angajaţii lor.

 

 

 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu