Numărătoarea paralelă a voturilor făcută de Promo-LEX. Ce au descoperit

Embed:

Numărătoarea paralelă a voturilor făcută de Promo-LEX coincide cu rezultatele preliminare anunţate de CEC. Reprezentanţii asociaţiei au anunţat că în unele cazuri, totuşi, există diferenţă de câteva voturi, dar nu sunt excluse erorile tehnice. Au fost înregistrate însă şi unele abateri mai grave.

Potrivit observatorilor, în 11 secţii de votare poliţia nu a fost prezentă pentru a asigura transportarea în siguranţă a buletinelor spre consiliile de circumscripţie.

În alte opt cazuri, persoane străine au asistat la numărarea voturilor, iar în 99 - buletinele au fost calculate de un număr mai mare de persoane.

S-a constatat, de asemenea, că 21 de procese verbale au fost întocmite cu erori tehnice.

"Multiplele constatări pe care le-am avut noi pe perioada campaniei electorale nu oferă posibilitatea să zicem că sută la sută alegerile au fost corecte. Deja rolul instanţei de judecată să aprecieze", a spus directorul de program Promo-LEX, Pavel Postică. 

Nereguli grave au fost înregistrate în comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei.

"Potrivit constatărilor Promo-LEX în localitatea Jora de Mijloc pe parcursul campaniei electorale a fost depăşit plafonul de cheltuieli permis de legislaţie. În rezultat acest concurent electoral cu un scor destul de mare a câştigat scrutinul", a spus directorul de program Promo-LEX, Pavel Postică. 

În localitate, candidatului Partidului ȘOR, Marina Tauber, a ieşit învingătoare din primul tur cu peste 61 la sută din voturi.

În ziua alegerilor, un automobil şi un microbuz cu sigla formaţiunii transportau alegători la vot.

Totodată, două persoane au intrat în secția de votare, prezentându-se drept reprezentanții unui concurent electoral, deşi nu aveau legitimaţia.

Procesul a fost întrerupt timp de zece minute pentru a clarifica situaţia.

Asociația Promo-LEX a avut 375 de observatori în secțiile de votare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu