Numărătoarea paralelă a Promo-LEX: Dorin Chirtoacă a câştigat turul II în Capitală

Embed:

Asociaţia Promo-LEX  a confirmat victoria lui Dorin Chirtoacă în turul II al alegerilor locale pentru Capitală, anunţată anterior de Comisia Electorală Centrală. Rezultatele numărătorii paralele au fost prezentate azi, 20 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit juristului Pavel Postică, Dorin Chirtoacă a obţinut 50,66% din voturi, iar pentru Igor Dodon au votat 49,34% din alegători. Astfel, pentru Chirtoacă au votat 187.134 alegători, iar pentru Dodon - 182.276 alegători.

"Erorile care au fost semnalate de către observatorii Promo-LEX nu afectează rezultatul final, prezentat de CEC", a subliniat Postică. "Astfel, doar în sectorul Botanica, diferenţa este de 3 voturi, Dodon ar fi obţinut cu 3 voturi mai puţin, ceea ce nu ar fi influenţat rezultatele finale", a precizat juristul.

Numărarea paralelă s-a efectuat separat de organele electorale.

Amintim că potrivit rezultatelor Comisiei Electorale Centrale, după prelucrarea a 100% din procesele verbale, candidatul liberal la funcția de primar, Dorin Chirtoacă, a acumulat  50,6%, iar candidatul comunist, Igor Dodon a fost votat de 49,4% din alegători.

La turul II doi scrutin, prezența la vot a constituit 59,6%, cu 3% mai mult decât la primul tur, desfăşurat pe 5 iunie.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu