NUMĂRĂTOAREA INVERSĂ. Astăzi este ultima zi pentru înregistrarea candidaților la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie

Embed:

Comisia Electorală Centrală informează că astăzi este termenul limită de depunere a actelor pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă care îşi vor susţine candidaţii la funcția de deputat în patru circumscripții electorale uninominale. Alegerile parlamentare noi vor avea loc în 20 octombrie, odată cu scrutinul local.

Potrivit CEC, pentru a fi înregistrați în calitate de concurent electoral, persoanele trebuie să prezinte, alături de documentele prevăzute de legislație, liste de subscripție cu semnăturile a cel puțin 500 și cel mult 1000 de susținători cu drept de vot din circumscripția uninominală unde intenționează să candideze.

Femeile care îşi vor exprima această intenţie pot prezinta semnăturile a cel puțin 250 și cel mult 500 de susținători. A

legerile parlamentare noi vor fi organizate după ce patru deputaţi şi-au depus mandatul. Este vorba despre Vlad Plahotniuc și Viorel Melnic,care au renunțat la mandate și Andrei Năstase și Maia Sandu, care au ales funcții în Guvern. Oficial, campania electorală va începe cu o lună înainte de scrutin.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu