Numărătoarea inversă a început. Ultima zi când doritorii să conducă Chişinăul mai pot depune dosarele la CEC

Embed:

Numărătoarea inversă a început. Astăzi este ultima zi în care partidele sau candidaţii independenţi mai pot depune actele la Comisia Electorală de Circumscripție.

13 pretendenţi la funcţia de edil al Capitalei au prezentat deja dosarele, iar până acum şapte dintre ei au fost înregistraţi.

Printre ei se regăsesc Ion Ceban de la PSRM, liberalul Valeriu Munteanu, liderul Partidului "DA", Andrei Năstase, dar şi Reghina Apostolova, reprezentantul Partidului "Șor". Ieri a depus semnăturile şi primarul interimar al Chişinăului, Silvia Radu.

Astăzi dosarul a fost depus şi de candidatul Partidului Unităţii Naţionale, Constantin Codreanu.

"Mi-am propus să fiu primarul care să unească nu care să dezbine. Voi fi primar pentru toţi cetăţenii din municipiul Chişinău. Nu sunt doar pentru unii care vorbesc limba română, care se declară unionişti", a menţionat Constantin Codreanu.

Fiind întrebat de jurnalişti despre faptul că nu s-a reuşit identificarea unui singur candidat din partea partidelor proeuropene, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că regretă acest lucru. Oficialul susţine că înscrierea unui număr mare de candidaţi la alegeri va deruta electoratul.

"Să le fie ruşine tuturor celor care fără să se gândească la viitorul ţării şi viitorul Capitalei şi punând interesele lor proprii şi a partidelor şi-au înaintat candidatura. Am făcut o chemare, am făcut o invitaţie cred înţeleaptă şi corectă ca să fie o discuţie între partidele de dreapta, partidele proeuropene ca să se identifice un candidat comun, cu regret s-au înregistrat foarte mulţi", a declarat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

Alegeri locale vor fi organizate în data de 20 mai şi în municipiul Bălţi. La Consiliul Electoral din oraş au fost înregistraţi deocamdată trei candidați - Arina Spătaru din partea Partidului DA, socialistul Alexandr Usatîi şi Nicolai Grigorişin, reprezentantul formaţiunii Partidul Nostru.

De asemenea, a depus dosarul candidatul Partidului "ŞOR", cel al Partidului Unității Naționale, precum şi doi candidaţi independenţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu