Numărătoarea inversă a început: Până la alegeri a rămas exact o lună, iar CEC nu va înregistra concurenţi electorali

Embed:

A început numărătoarea inversă. Mai rămâne exact o lună până la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Astăzi este şi ultima zi în care partidele sau doritorii de a candida independent mai pot depune actele la Comisia Electorală Centrală, pentru înregistrare în cursă.

"Astăzi, fiind ultima zi, mai este posibilă depunerea dosarelor până la orele 17.00. Dacă vor fi mai mulți doritori, va fi organizată tragerea la sorți  pentru înscrierea acestora în buletinele de vot. Buletinele vor fi tipărite cu trei zile înainte de ziua alegerilor. Concurenţii electorali îşi pot schimba candidatii pe liste cu șapte zile până în ziua alegerilor", a declarat preşedinte CEC, Iurie Ciocan.

Concurenţilor electorali care au fost înregistraţi deja mai au la dispoziţie 30 de zile pentru a-şi face campanie. Până în prezent, CEC a înregistrat 20 de concurenţi. Este vorba de 18 partide, un bloc electoral şi un candidat independent. O formaţiune politică, Partidul Patrioţii Moldovei, şi activistul Oleg Brega sunt în aşteptare să fie înscrişi în cursă.

Până acum, 13 persoane au solicitat de la CEC listele de subscripţie. Potrivit legislaţiei electorale, pentru partide, listele de candidaţi pot fi modificate cel târziu cu o săptămână înainte de alegeri.

La scrutinul parlamentar din 2010 s-au înregistrat 40 de concurenţi, dintre care unul s-a restras din cursa electorală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu