Numărătoare inversă pentru vulpi! Înarmaţi până în dinți, vânătorii au ieşit să-şi caute prada

Embed:

A început numărătoarea inversă pentru vulpile care au împânzit Moldova. Zeci de vânători din Ungheni şi Bălţi și-au dat întâlnire pe câmpiile din preajma satului Todireşti, unde au luat prada în vizorul puștii. Pentru a prinde mai uşor roșcatele, ei au fost ajutați de câini dresaţi. 

Înarmaţi până în dinți și ajutați de câini, vânătorii au luat urmele vulpilor. După câteva ore de căutări, prada a intrat în vizorul puștii.

"Azi am dobândit acest vulpoi. A fost greu, nu prea vroia să iasă dar a ieşit până la urmă totuşi l-am dobândit. Avem un număr foarte mare de vulpi. Într-adevăr sunt foarte viclene, foarte greu se împuşcă", a spus vânătorul Iurie Bodrug. 

Printre vânătorii iscusiţi se numără și Andrei Burinschii, care are doar 15 ani. Deoarece legislaţia nu-i permite să deţină permis de port-armă, în locul lui a vânat prietenul său, patrupedul Ray, care i-a adus două trofee.

"Am venit de la Bălţi. Iată am prins o două vulpi. Este interesant să fugi după ele. Am câine de vânătoare, care mă ajută mult. Fără el nu aș face faţă", a declarat Andrei Burinschii.

Pentru vânători, această activitate este și un prilej de relaxare.

Reprezentanţii Asociaţiei Vănătorilor spun că numărul vulpilor a crescut considerabil, ceea ce prezintă un real pericol pentru oameni.

"Practic 60-70% din vulpi sunt bolnave de rabie. Îndată după vânătoare le utilizăm la aşa numita groapă sau cu medicii veterinari care sunt implicaţi şi ei le dăm foc", a declarat preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor din raionul Ungheni, Iurie Praţap

"Populația vulpilor s-a mărit. De exemplu, în raionul Ungheni sunt în jur de o mie de vulpi, anul acesta au fost de o 1.200", a spus specialistul în domeniul cinegetic, Vitalie Cracan.

Sezonul de vânătoare de vulpi este deschis până în 31 decembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu