Număr record de candidaţi la alegerile prezidenţiale din Ucraina. În total, au fost înregistraţi 44 de pretendenţi

Embed:

Număr record de candidaţi la alegerile prezidenţiale din Ucraina. În total, au fost înregistraţi 44 de pretendenţi, din tocmai 93 de cereri depuse. Anunţul a fost făcut de autoritatea electorală.

"În total, au fost înregistraţi 44 de candidaţi, dintre care 20 independenţi, iar 24 din partea partidelor", a spus preşedintele CEC din Ucraina, Tatiana Slipciuk.

Cel mai tânăr candidat la funcţia de preşedinte are 37 de ani, iar cel mai vârstnic - 75 de ani. Preşedinta CEC a mai menţionat că 6 din cele 49 de cereri respinse contravin legislaţiei Ucrainei şi chiar atentează la independenţa ţării.

"După cum s-a stabilit, şase candidaţi au prezentat programe care conţin prevederi menite să lichideze independența Ucrainei, să modifice ordinea constituțională prin forță, încălcând suveranitatea, integritatea teritorială sau promovând războiul, violența și încălcând drepturile și libertățile omului", a spus preşedintele CEC din Ucraina, Tatiana Slipciuk.

Printre favoriţii scrutinului este actualul preşedintele, Petro Poroşenko, fostul premier Iulia Timoşenko şi umoristul Vladimir Zelenski. Alegerile prezidenţiale din ţara vecină vor avea loc pe 31 martie.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu