Nu vor mai bate la uşă. Moldovagaz va instala 25 de mii de dispozitive, care recepţionează indicii de la distanţă

Embed:

Angajaţii de la Moldovagaz nu vor mai bate la uşă pentru a citi datele contorului. În Capitală, furnizorul de gaze a început instalarea a 25 de mii de dispozitive, care permit recepţionarea indicilor de la distanţă.

Majoritatea vor ajunge la consumatorii care locuiesc la curte, întrucât facturile sunt mai mari, dar şi în apartamentele blocurilor care au contoare de tip vechi.

"Se instalează foarte repede în doar câteva minute, sistema e una simplă. Acest radio modul rezistă la umeditate, praf. În interior are o baterie care ajunge pentru zece ani", a spus Oleg Barancenco, inginer "Moldova Gaz".

Noile dispozitive de citire vor capta indicii la o anumită oră şi zi, iar informaţia va ajunge direct în baza de date a furnizorului.

"Este un dispozitiv electronic prin care printr-un senzor se captează indicii contorului şi prin radio modul frecvenţa radio se transmite pe serverul întreprinderii", a spus vicedirector "Chişinău Gaz", Eduard Ionco.

Pe site-ul companiei, consumatorii vor putea verifica dacă indicii corespund cu cei din factură. Introducerea noului sistem automatizat va reduce din greșelile de citire a datelor contorului, respectiv consumatorii vor achita exact cât au consumat.

"Avantajul principal îl constituie excluderea intervenţiei în viaţa personală în viaţa consumatorului. Alt aspect este, aspectul asigurării credibilității sau realităţii indicilor care la sfârşitul lunii îşi găsesc reflectarea în facturile de plată", a spus Valentin Ţonu, şef direcţie SA "Moldova Gaz".

Noile sisteme vor fi instalate din contul furnizorului. Întrucât deocamdată, acestea vor ajunge doar la o parte din clienţii "Moldova Gaz", ceilalţi sunt îndemnaţi să fie cooperanţi şi să deschidă uşa angajaţilor care vin să colecteze datele.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu