Nu ţin cont de bani. Moldovenii cheltuiesc mii de lei pentru cadourile de Crăciun

Embed:

Goana după cadouri de Crăciun a cuprins deja magazinele din Capitală. În timp ce unii caută ceva simbolic, alţii dau mii de lei ca să-şi surprindă oamenii dragi.

"Ce dorim? O maşină. Ce dăruim? Spre exemplu, pentru nepoată am luat un rucsac. Iată, e drăguţ".

"Un telefon nou. Ai pregătit ceva pentru familia ta? Încă nu, dar mă pregătesc. De exemplu să înfrumuseţez camerele".

Cele mai solicitate sunt parfumurile şi cosmeticele. Preţurile încep de la o sută şi ajung la câteva mii de lei.

"Ne uităm la cosmetică. Cadouri pentru prietenii dragi, pentru apropiaţi. Rujuri, parfumuri."

"Încercăm să şocăm cu ceva plăcut. Setul ăsta care l-am văzut, aşa pare-mi-se nu are vârstă. E vorba de o mie nouă sute de lei".

"Foarte des se solicită seturile pentru femei, anume cu arome din gamele orientale, cafea şi vanilie", a spus Marina Lâsenco, consultant vânzări.

Cei cu bani mai mulţi pot opta pentru ceasuri. Unele costă până la 70.000 de lei.

"Sunt din safir, sticla din safir, cele mai rezistente şi carcasa, tot mecanismul sunt din oţel inoxidabil, sunt din piele naturală, din bovină, din crocodil", a spus Aliona Domintii, consultant vânzări.

Pentru cei mai pretenţioşi, bijuteriile rămân cadoul potrivit. Totuşi, unele preţuri sunt cam pipărate. Spre exemplu, un pandantiv costă peste 170.000 de lei. Există, însă, şi modele mai accesibile.

"Pentru bărbaţi avem o gamă de pandative, butoni, stilouri, brăţare. Pandativele încep de la preţ de la 1.390", a spus Snejana Ivancenco, consultant vânzări.

La mare căutare sunt şi cadourile tematice pentru sărbătorile de iarnă.

"Iată aşa ceva foarte comode în bucătărie, sau iată aşa un şorţuleţ care poate la dorinţă poate fi personalizat cu infomaţia pe care persona vrea să o vadă pe ea în fiecare zi", a spus Olesea Chirica, vânzător.

"Avem lucrări de pus pe masă, cămin, uşe. Cerbuleţi foarte frumoşi. Coroniţele sunt de la 150, depinde de lucrare dacă e împletită vine la trei sute", a spus Ana Buliga, creatoare.

Suvenirele pot fi găsite în cadrul unui târg organizat la un centru de expoziţii, care se va încheia în 25 decembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu