Nu suntem unici. Ţările din vecinătate care se confruntă cu epidemia gripei

Embed:

Valul de viroze şi gripă face ravagii şi în ţările vecine. Spitalele din România au fost asaltate de pacienţi iar medicii susţin că numărul persoanelor cu infecţii respiratorii şi cel al deceselor din cauza gripei s-a dublat, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Situaţia este îngrijorătoare şi în Rusia, dar şi Ucraina.

În România cinci oameni au murit în ultima săptămână din cauza formelor severe de gripă, iar alte 111.000 au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unor infecţii respiratorii acute. Potrivit medicilor români, de la începutul sezonului rece au fost confirmate 400 de cazuri de gripă, cele mai multe în Constanţa, Bucureşti şi Iaşi.

Bolile respiratorii dau bătăi de cap şi autorităţilor ucrainene. Săptămâna trecută au fost închise şcolile din patru regiuni: Rovensk, Dnepropetrovk, Vinniţa şi Lvov. Situaţia este similară şi la Sevastopol, unde la fel toate şcolile au fost închise. Potrivit medicilor, cei mai afectaţi dintre pacienţi sunt tinerii şi copiii.

Situaţia este similară în Rusia. Medicii susţin că numărul de îmbolnăviri este mai mare comparativ cu anul trecut, deoarece unul dintre viruşi a suferit modificări de structură. Totuşi, numărul de cazuri depistate este în uşoară scădere faţă de săptâmâna trecută, când au fost închise aproximativ 500 de grădinițe, iar în 1.600 de școli a fost introdusă carantină parțială.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu