"Nu știm nimic!" REACŢIA părinţilor ai căror copii nu frecventează şcoala

Embed:

Aproximativ 600 de copii de vârstă şcolară din Moldova nu merg la ore. Datele au fost anunţate de către ministrul Educaţiei, Maia Sandu. Această cifră este de trei ori mai mare decât cea declarată până acum. Potrivit statisticilor oficiale, elevii abandonează şcoala din cauza sărăciei, migraţiei sau indiferenţei părinţilor.

Doi fraţi din satul Racovăţ, raionul Soroca, au renunţat la învăţământ. Unul dintre ei nu a fost nicio zi la şcoală în acest an de studii. Deşi administraţia gimnaziului şi poliţistul de sector au discutat cu părinţii de mai multe ori, situaţia a rămas neschimbată

"E o familie numeroasă, dar nu e social-vulnerabilă. Printr-o colaborare mai fructuasă cu părinţii şi cu primăria locală, poate soluţionăm problema. Noi facem tot posibilul. Diriginţii au întreprins nenumărate vizite la domiciliu şi de fiecare dată părinţii promit că iată de mâine copii se vor prezenta la lecţii, însă numai cu promisiunile rămânem", a spus directorul adjunct al gimnaziului din satul Racovăţ, Lilia Cojocscurt.

Părinţii copilor au refuzat să discute cu echipa Publika TV:

"- Suntem de la Publika TV şi am vrea să vorbim cu ei despre copiii lor care nu frecventează şcoala. - Nu, nu sunt acasă. Nu ştim nimic."

Iar o adolescentă din aceeaşi localitate nu mai vine la şcoală după ce s-a îndrăgostit. Potrivit rudelor, fata a abandonat studiile şi a plecat cu iubitul ei într-o altă localitate.

"Mama i-a permis să se mărite și nu a mai fost la școală după Anul Nou", a spus fratele minorei.

De la începutul anului de studii, 15 elevi din raionul Soroca au abandonat şcoala.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu