Nu ştii unde să îţi petreci duminica? Vino la unul dintre cele trei festivaluri: Cel al Duminicii Mari, al Iei şi al Cireşelor

Embed:

Muzică, voie bună şi bucate tradiţionale moldoveneşti. Toate acestea în cadrul celor trei festivaluri tradiţionale care se desfăşoară astăzi în Moldova: cel al Duminicii Mari, al Iei şi al Cireşelor. Organizatorii promit concerte de zile mari, colecţii impresionante de ii tradiţionale şi cireşe pe săturate. 

O adevărată sărbătoare de Duminica Mare va vea loc în satul Domulgeni din raionul Floreşti. Cei pasionaţi de tradiţii, şi cântec popular vor putea urmări un spectacol etnofolcloric oferit de artişti locali.

Meşterii populari vor organiza ateliere demonstrative de ţesut covoare şi catrinţe, de împletit lozie sau de preparat urdă şi de afumat mezeluri. Iar gurmanzii vor putea gusta din bucate de prin părţile locului.

De un adevărat festin se vor bucura şi amatorii de cireşe care vor merge în satul Ruseştii Noi, raionul Ialoveni, unde este organizat un festival tematic. Diferite soiuri de cireşe şi teancuri de plăcinte cu fructe vor fi aduse la evenimentul aflat la cea de-a doua ediţie.

Iar, ia va fi vedeta zilei la un alt festival, care se va desfăşura în Chişinău. Programul evenimentului prevede şi un concert. Participanţii vor putea admira o colecţie exclusivă de ii din patrimoniul Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală.

Evenimentul, aflat la cea de-a treia ediţie, este organizat de prima doamnă, Margareta Timofti, şi ministrul Culturii, Monica Babuc. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu