Nu ştii CE mănânci. Trei cetăţeni ai Uzbekistanului făceau PATEURI în condiţii ANTISANITARE într-o piaţă din Capitală (FOTO)

Trei cetățeni ai Uzbekistanului au fost depistaţi că lucrează ilegal în Moldova. Aceştia activau într-o piaţă şi produceau patiserie în condiţii antisanitare.

Asta după ce două zile în urmă ofițerii Biroului migrație și azil şi inspectorii ANSA au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost depistați 3 cetățeni ai Uzbekistanului, care au închiriat un spațiu într-o piață din Capitală și preparau produse de patiserie în condiții antisanitare. Aceştia nu dispuneau nici de permis de ședere în scop de muncă.

Potrivit unui comunicat de presă de la BAM, cetăţenii Uzbekistanului nu dispuneau de autorizație de amplasare și funcționare eliberate de organele competente, lucrau în condiții antisanitare, spălătoria nefiind conectată la sisteme de aprovizionare cu apă, utilajul frigorific nu funcționa și nu era dotat cu termometru, produsele din carne și ouă nu dispuneau de acte ce ar confirma inofensivitatea și proveniența lor, etc.

Ca urmare a celor constatate, în privința acestora au fost emise decizii de returnare cu stabilirea interdicției de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 3 ani.

Străinii au primit amenzi în sumă de 15 000 lei și au fost obligați să părăsească teritoriului țării în termen de 5 zile.

Sesizează o ședere ilegală a străinilor pe întreg teritoriul țării la numerele de telefon:

Zona de Nord a țării: 0231-61996, 078740969

Zona Centru a țării: 022274018, 078900818

Zona de Sud a țării: 029947215, 078740962

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu