Nu s-a prezentat la citaţiile poliţiei. Ghenadie Brega, dat în căutare şi are cauză penală pentru huliganism

Embed:

Activistul Ghenadie Brega se află în căutare națională. Potrivit unui comunicat al poliției, acesta nu s-a prezentat de mai multe la ori la inspectorat, chiar dacă a fost citat. Pe numele său a fost deschisă o cauză penală pentru huliganism.

Incidentul a avut loc în data de 19 ianuarie. Ghenadie Brega l-a agresat fizic pe vicepretorul Preturii Centru Vasile Urîtu. Cele întâmplate au fost filmate de o angajată a Preturii. Din video se aude cum Brega folosește cuvinte indecente în adresa funcţionarului.

"– Ce vă permiteți? – De ce lovești, uăi Sulambec? – Eu te-am lovit? Tu ai filmat? – De ce ai lovit, uăi tâmpitule?"

Ulterior, vicepretorul s-a plâns unei colege că Ghenadie Brega l-a agresat și că acesta ar fi fost în stare de ebrietate. Activistul are însă propria versiune.

"– Mă calcă pe picior, mă împinge, îmi rupe maica. De la dânsul miroase a alcool. – Stimată doamnă, am fost agresat de viceprimar."

Ulterior, funcționarul a depus o plângere, dar Ghenadie Brega nu s-a prezentat la poliție. Între timp, acesta a anunțat că a cerut azil politic în Islanda. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă amendă de până la 52 de mii de lei sau până la trei ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu