"NU PUTEM SUPRAVIEŢUI". Profesori din câteva şcoli din Chişinău, FĂRĂ LEAFĂ de două luni

Embed:

Profesorii din câteva şcoli din municipiul Chişinău nu şi-au primit salariile din luna septembrie. Este vorba despre instituţii cu un număr mic de elevi. Dascălii spun că sunt nevoiţi să împrumute bani pentru a-şi întreţine familiile. Autorităţile promit că vor rezolva problema în curând

Profesorii gimnaziului "Taras Şevcenko" din Chişinău trăiesc din împrumuturi de aproape două luni.

"Ultima oară am primit salariul în data de 10 septembrie. În aceste condiţii, ne este greu să supravieţuim. Nu avem bani nici să ne întreţinem familiile şi nici ca să ajungem la muncă", a declarat învăţătoarea Natalia Rudac.

"Am împrumutat bani pentru cheltuielile zilnice şi sper că îi voi returna din salariile viitoare. Profesorii nu au posibilitatea să obţină un alt venit decât salariile", a zis profesorul Vladimir Litvinov.

Administraţia instituţiei susţine că bugetul şcolii a fost epuizat.

"Şcoala are puţini elevi, iar banii pe care îi primim din bugetul de Stat nu sunt suficienţi. Nu mai avem bani în bugetul şcolii", a explicat directorul Gimnaziului "Taras Şevcenco", Stanislav Brijatiuc.

Aceeaşi problemă există şi la Gimnaziul cu profil teatral "Ion Luca Caragiale" din Capitală.

"Sunt susţinută de soţ, fac faţă situaţiei datorită lui şi părinţilor care mă mai ajută. Avem de plătit mai multe datorii", a zis profesoara Olga Bestieru.

Reprezentanţii Direcţiei Educaţie a Preturii sectorului Râşcani susţin că au solicitat bani suplimentari de la Consiliul Municipal, iar profesorii îşi vor primi salariile în curând.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu