"Nu putem fi sfidați"! Recția polițiștilor după protestul violent de duminică

Sindicatul "Demnitate” îşi exprimă regretul faţă de poziţia organizatorilor protestelor din data de 24 aprilie, Chişinău, care nu au asigurat buna desfăşurare a măsurilor de protest paşnic, şi care au declanşat acţiuni violente în adresa forţelor de asigurare a ordinii publice, soldate cu victime din partea poliţiştilor.

Poliţia este entitatea statului, care asigură securitatea cetăţenilor şi ordinea publică în circumstanţele prevăzute de lege, şi nu poate fi sfidată şi abuzată cu chemări la trădarea jurământului depus şi trecerea dintr-o parte în alta a baricadelor. Poliţia nu stă pe baricade, ea este apolitică şi apără interesele constituţionale a cetăţenilor Republicii Moldova!

"Ne exprimăm decepţia faţă de cele întîmplate şi solicităm tratarea Poliţiei cu Respect şi Demnitate. Cerem organelor abilitate atragerea la răspundere penală şi contravenţională a organizatorilor şi făptaşilor atacurilor violente şi agresiunilor fizice şi verbale în adresa poliţiştilor", se noteză într-un comunicat al Sindicatului "Demnitate”.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu