"Nu pot să cred": Monica Babuc despre moartea renumitul artist Ştefan Petrache

Embed:

Doliu în lumea muzicii. Renumitul artist de la noi Ştefan Petrache s-a stins din viaţă aseară. Vestea tristă despre moartea cântăreţului i-a bulversat pe colegii de breaslă.

Îndureraţi, mai mulţi interpreţi, dar şi persoane publice care l-au cunoscut, au transmis condoleanţe familiei lui Ştefan Petrache.

    "NU POT SĂ CRED! La ora 18:00, ieri, maestrul Petrache m-a sunat şi am vorbit, aşa cum obişnuiam, câte în luna şi în stele... Această Mare Voce a muzicii noastre era un intelectual de ţinută impecabilă, poet, filozof, istoric al culturii şi, pur şi simplu, un înţelept plin de căldură omenească", a scris pe pagina sa de facebok, fostul ministru al Culturii, Monica Babuc.   
"Cu profundă durere am aflat, azi dimineaţa, că renumitul interpret de muzică ușoară și artistul emerit din Republica Moldova, Ștefan Petrache, care era un bun prieten de-al Armatei Naţionale şi al meu, s-a stins din viață. Îl cunoşteam de mai mulţi ani, am avut o colaborare frumoasă încă de la începutul activităţii mele în Armata Naţională, şi pot spune cu certitudine că a fost un om cu literă mare, un adevărat patriot al ţării, o personalitate cu multă înţelepciune şi talent. Chiar dacă nu mai este printre noi, Ştefan Petrache va rămâne în inimile noastre prin creaţia şi piesele sale, care au devenit hit-uri inconfundabile, apreciate de toate generaţiile. Transmit sincere condoleanţe familiei îndurerate a interpretului. Dumnezeu să-l odihnească în pace", a scris pe pagina de facebook,ministrul Apărării, Victor Gaiciuc.   
"Mâine se împlinesc 170 de ani din ziua nașterii simbolului central al românismului, Mihai Eminescu. Inimosul cântăreț Ștefan Petrache, trecut la Domnul noaptea trecută, ne-a ținut mereu aproape de marele nostru poet și ziarist prin felul său absolut deosebit de a-i mărturisi poezia... Asemeni Doinei și lui Ion Aldea Teodorovici... Dumnezeu să-i odihnească cu drepții!", a scris pe pagina sa de facebook, fostul deputat, Ştefan Secăreanu.

Toţi care vor să-şi ia rămas-bun de la interpret vor putea merge la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla, unde va fi depus corpul neînsufleţit al acestuia.

Ştefan Petrache va fi înmormântat la Cimitirul Central din Capitală.


loading...

Lasă un comentariu