Nu mai este nicio îndoială: Fiul lui Osama bin Laden, ucis într-o operațiune antiteroristă a SUA în Afganistan

Nu mai este nicio îndoială. Fiul lui Osama bin Laden, Hamza bin Laden, a fost ucis într-o operațiune amplă antiteroristă a Statelor Unite ale Americii ce a avut loc în Afganistan, la granița cu Pakistanul. Anunțul a fost făcut de reprezentanții de la Casa Albă, care au confirmat, astfel, informațiile apărute în presă, în ultima perioadă. 

Casa Albă a transmis sâmbătă, într-o declarație de presă citată de Reuters, că operațiunea americană s-a desfășurat în regiunea Afganistan-Pakistan. ”Pierderea lui Hamza bin Laden nu doar că lasă Al-Qaeda fără lideri importanți și legați simbolic de Osama bin Laden, dar subminează activități operative importante ale grupării”, se precizează în declarația Casei Albe, fără a indica însă data la care s-a produs operațiunea.

Această declarație vine la mai bine de o lună de zile de când în presa internațională au apărut informații potrivit cărora militantul terorist Hamza bin Laden, fiul fostului lider al reţelei Al-Qaeda Osama bin Laden, a murit. 

Oficialii citaţi nu au oferit însă detalii despre circumstanţele morţii unuia dintre liderii reţelei teroriste Al-Qaeda și nu era clar dacă Statele Unite erau implicate în moartea liderului terorist, scrie a1.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu