NU LE-A MERS! Ce făceau 10 moldoveni în zona de frontieră. Vor fi AMENDAŢI (FOTO)

Zece moldoveni sunt documentaţi pentru pescuit ilegal în zona de frontieră, fiind ridicate circa 40 kilograme de pește, două rațe sălbatice și peste un kilometru de plasă.

Doi locuitori ai satului Crihana Veche, raionul Cahul, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce aruncau în apă plase. Aceştia au reuşit să prindă trei kg de pește.

Totodată, alți doi locuitori ai satului Manta au fost depistați în aceiași regiune. De la ei au fost ridicate 200 metri de plasă și circa patru kilograme de pește.

De asemenea, într-un alt caz, doi pescari ilegali din satul Vadul lui Isac au fost amendaţi, dat fiind faptul că prejudiciul adus statului de ei depăşeşte 8.000 de lei. Bărbații de 30 și, respectiv de 59 de ani, au fost surprinși pe malul lacului Manta. Suspecţi au prins peste 30 kg de crabi. Mai mult, când au fost scoase din apă cele 300 metri de plasă, în ele erau prinse două rațe sălbatice.

Într-un alt caz, au fost depistați patru locuitori ai satului Manta. Dându-și seama că sunt observați și pentru a evita o amendă mai mare pentru pescuit ilegal, aceștia au aruncat peștele prins în apă. La fel, din apele lacului Manta au fost scoase mai multe plase, fără a fi semnalată prezența unor persoane.

Moldoveni vor fi sancționați contravențional pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu