Nu îţi poţi plăti factura la căldură? Depune o cerere şi primeşti ajutor

Cetăţenii care au nevoie de compensaţii la plata agentului termic pentru sezonul 2012-2013, pot depune cererile de confirmare până pe data de 1 decembrie. Potrivit primăriei, de compensaţii pot beneficia familiile cu venituri mici, de până la 1450 lei lunar de persoană. Valoarea ajutorului social la plata agentului termic este de 40 la sută din costul facturii.

Cererile pot fi depuse la următoarele subdiviziuni:

- Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL) nr. 1 – 23, pentru cetăţenii care locuiesc în sectoarele Botanica, Centru, Râşcani şi Buiucani;

- Pretura sectorului Ciocana, prin intermediul gestionarilor fondului locativ, de la cetăţenii care locuiesc în sectorul respectiv.

Totodată, de compensaţii din partea municipalităţii pot beneficia şi alte familii cu venituri mai mici decât minimul de existenţă, care n-au beneficiat anterior de ajutoare pentru plata agentului termic. Aceste persoane pot depune cereri pe tot parcursul sezonului de încălzire
2012-2013. Pentru a verifica corectitudinea datelor prezentate, Primăria va întocmi anchete sociale.

Amintim că până în prezent au fost depuse circa 18 mii de cereri de confirmare pentru compensaţii la plata agentului termic. Anul trecut de compensaţii la plata agentului termic din partea Primăriei au beneficiat circa 38 mii de familii, pentru care din bugetul municipal s-au achitat 77 de milioane de lei.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu