Nu ignora aceste SEMNE! Îţi pot afecta grav sănătatea

Dacă simţi că presiunea de la locul de muncă şi grijile cu privire la ce aveţi de făcut nu vă lasă să dormiţi, atunci ar trebui să luaţi măsuri. Stresul este unul dintre cei mai mari duşmai ai sănătăţii, scrie adevarul.ro.

Stresul este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate la locul de muncă reclamate în Uniunea Europeană. Această problemă poate afecta starea de sănătate a angajaţilor, dar şi performanţa de ansamblu a companiilor. Cu siguranţă nu există loc de muncă lipsit de stres, însă unele companii exagereză cu presiunea pusă pe umerii angajaţilor. Cea mai mare problemă este că mulţi dintre oameni nu au un indiciu cu privire la ceea ce este "normal" şi ce este mult prea mult pentru starea lor de sănătate, scrie blackenterprise.com. Încercaţi să evaluaţi cum vă simţiţi atunci când mergeţi la job, conştientizând că un nivel ridicat de stres vă poate afecta sănătatea.

Îţi este afectat somnul

Dacă nu puteţi dormi pentru că vă frământă în mod constant grijile cu privire la ce nu aţi făcut sau ce trebuie să faceţi şi nu puteţi trece peste, înseamnă că gradul de stres este foarte ridicat. Noaptea este pentru odihnă, reîncărcare şi repornire a organismului pentru a doua zi. Dacă nu faci aceste lucruri în fiecare seară, sănătatea îţi poate fi afectată. Lipsa unui somn liniştit şi grijile te împiedică să fii productiv şi chiar pot duce la boli mintale.

Apar diferite boli

Îţi vine sau nu să crezi, unele boli se manifestă atunci când ne confruntăm cu stres şi vibratii joase în mod constant. Stresul nu ne îmbolnăveşte doar mintea, de multe ori lucrează inclusiv împotriva organismului.

Niciodată nu ai chef de muncă

Dacă în fiecare dimineaţă speri să apară ceva care să te împiedice să ajungi la serviciu, înseamnă că eşti cu adevărat afectat de stres. Un mediu echilibrat nu te-ar face să încerci să eviţi mersul la serviciu în fiecare zi. Se întâmplă tuturor să nu aibă în anumite zile chef să mergă la birou, însă dacă sentimentul persistă, atunci trebuie să iei în calcul schimbarea locului de muncă.

Ai o continuă stare de iritabilitate

Dacă încă din prima zi nu ţi-au plăcut colegii, nu te-ai putut integra, iar acum parcă îţi este şi mai greu să te înţelegi cu ei, problema este la tine. Nu reuşeşti să te integrezi pentru că nu-ţi poţi găsi echilibrul în acel loc. Stresul îţi poate produce iritabilitate şi furie incontrolabilă, aşa că ar trebi să fii mai atent la sănătatea ta!

Eşti tentat să renunţi

Nu trebuie să fii nevoit să te încurajezi zilnic să rămâi la serviciu. Dacă te afli cu un picior la birou şi cu unul spre uşă, ar trebui să te întrebi dacă îţi doreşti cu adevărat să păstrezi acel post şi ce te ţine acolo. În cazul în care în fiecare zi speri să fie ultima în acel loc, este cazul să faci o reevaluare a ceea ce te face fericit.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu