NU-I PASĂ DE OPINIA OAMENILOR: Alianţa Kozak refuză să implementeze reforma votată

Embed:
Contrar voinţei alegătorilor de a reduce numărul deputaţilor până la 61, alianţa de guvernare refuză să implementeze reforma pentru care cetăţenii au votat la referendumul din 24 februarie. Preşedintele Parlamentului nici măcar nu a supus votului propunerea democraţilor de a iniţia procedurile de modificare a Constituţiei.

"Propunem constituirea unui grup de lucru pentru elaborarea modificărilor constituţionale, reeşind din faptul că peste 800 de mii de cetăţeni în 24 februarie aceste iniţiave, peste 70 la sută", a spus deputatul PDM, Sergiu Sîrbu.

Contrar procedurii, preşedintele Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi nici nu a supus votului acest proiect, iar voinţa oamenilor a calificat-o drept:

"Eu revin la aceleaşi: haideţi să nu facem populism", a spus preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

În data de 24 februarie, odată cu alegerile parlamentare,moldovenii şi-au exprimat opţiunea şi în cadrul referendumului republican consultativ. La întrebarea "Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” pentru s-au expus aproape 745 de mii de alegători, iar contra s-au pronunţat 266 de mii. La întrebarea "Sunteți pentru ca poporul să poată revoca deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?" pentru s-au pronunţat peste 808 de mii de alegători, iar în jur de 202,5 mii de cetăţeni au fost împotrivă.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu