NU-I PASĂ DE CRITICI: Maia Sandu nu vede o problemă dacă s-a distrat în zi de doliu

Premierul Maia Sandu nu vede o problemă în faptul că în 6 iulie, în zi de doliu, a participat la festivalui iei alături de ministrul de Interne, Andrei Năstase. Sandu spune că nu o deranjează nici valul de critici venit din partea internauţilor, care s-au arătat stupefiaţi de gestul reprezentanţilor conducerii, care dimineaţă au depus flori la monumentul deportaţilor, iar ulterior au petrecut la Holercani.

"Eu cred că este firesc să facem lucrurile pe care le considerăm fireşti. Şi nu văd nici o problemă ca internauţii, dumneavostră, şi altă lume să critice acţiunile prim - ministrului", a spus premierul Republicii Moldova, Maia Sandu.

Aşa a comentat Maia Sandu prezenţa de sâmbăta trecută la festivalul iei, acolo unde a fost şi subalternul ei, Andrei Năstase. Aceştia au apărut în mai multe poze, alături de participanţi şi organizatori. A doua zi de la festival, organizatoarea evenimentului, Nata Albot, a postat un mesaj şi o fotografie în care apare alături de Maia Sandu şi care îi justifică prezenţa premierului la "Ia Mania". Solicitat de nenumărate ori, primarul din Holercani, Tudor Tanasev, localitate unde a fost organizat festivalul, nu a răspuns la telefon pentru a comenta de ce a permis desfăşurarea unor activităţi distractive în zi de doliu naţional.

În schimb, edilul a scris pe o reţea de socializare că a respectat prevederile decretului prezidenţial dimineaţa şi că petrecerea iei a început după o oră şi jumătate. Mai mult, el a lăudat prezenţa premierului Sandu la evenimentul de la Holercani. În data de 1 iulie 2016, fostul preşedinte al Republicii Moldovei, Nicolae Timofti a semnat un decret privind Ziua comemorării victimelor stalinismului.

Decretul presupune ca în fiecare an, în ziua de 6 iulie, în toate localitățile republicii vor fi coborâte în bernă drapelele de stat. De asemenea, la ora 10.00, să fie cinstită memoria celor care au trecut prin calvarul deportărilor prin păstrarea unui moment de reculegere şi prin depuneri de flori.

Tot în decretul semnat de Timofti, scrie că în ziua de 6 iulie se recomandă ca autorităţile publice, întreprinderile şi organizaţiile să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu