"Nu există loc pentru teroriști și extremiști!" Rusia cere închiderea frontierei turco-siriene

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a cerut închiderea frontierei turco-siriene pentru a tăia căile de aprovizionare a teroriștilor, inclusiv prin intermediul convoaielor umanitare, scrie agerpres.ro.

"Nu există loc pentru teroriști și extremiști, nici în acordurile de încetare a focului, nici într-un proces de reglementare politică. O sarcină foarte specială constă în tăierea aprovizionării teroriștilor din exterior. Pentru a ajunge la acest lucru, este important să închidem frontiera între Siria și Turcia, pentru că pe aici aceste bande primesc arme, inclusiv prin intermediul convoaielor umanitare ", a declarat Lavrov în fața Consiliului drepturilor omului al ONU de la Geneva.

Șeful diplomației ruse a subliniat că o înfrângere masivă a Statului Islamic și a Frontului Al-Nosra (ramura siriană a Al-Qaida) este o condiție prealabilă și necesară pentru a apăra drepturile populației siriene care a suferit prea mult.

"Ameliorarea situației umanitare în Siria este una dintre prioritățile-cheie ale ONU. Totuși, rezolvarea problemelor umanitare și restabilirea păcii distruse de război nu vor fi posibile decât prin aplicarea unei încetări a focului durabile și instituirea unui dialog intersirian privind viitorul țării, care trebuie decis de sirienii înșiși, fără ingerințe externe", a mai spus Lavrov.

Luni, echipe ale ONU au transportat ajutor umanitar într-unul dintre satele asediate din Siria, pentru prima dată de la începerea aplicării armistițiului între regim și rebeli, în general respectat în ciuda câtorva acuzații de încălcare.

Acordul de încetare a ostilităților a fost negociat și încheiat, cu susținerea ONU, de Moscova și Washington.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu