Nu consideră că reprezintă sexul slab! Mai multe femei au participat la Festivalul Feminin de Karate-do, versiunea WKF

Embed:

Sunt femei, dar nu consideră că reprezintă sexul slab, ci pe cel frumos. Este vorba despre luptătoarele care au participat la Festivalul Feminin de Karate-do, versiunea WKF. Evenimentul s-a desfăşurat la Chişinău şi a strâns la start 50 de femei din 10 cluburi.

Turneul a fost dedicat Zilei Internaționale a Femeii şi a avut sloganul: "O femeie puternică este o femeie protejată".
Sportivele au concurat în două probe: kata - demonstraţia tehnicii şi kumite - lupta directă între două adversare.

"Acest gen de sport este atât pentru băieţi, cât şi pentru fete, deoarece partea tehnică este potrivită fetelor. Cel mai important este că participă doar fete, ce dă dovadă că ne ocupăm cu ceea ce ne place şi mereu suntem gata să ne apărăm", a spus luptătoarea Andreea Axenti. 

"E un gen de sport bun pentru femei din punct de vedere fizic şi moral. Este un sport care îţi oferă încrederea în tine de zi cu zi", a spus luptătoarea Anastasia Cheptea. 

"Ne dorim ca bărbaţii să simtă că femeile au forţe şi dispun de aceleaşi drepturi. Totodată, vrem ca femeile să ştie că sunt la acelaşi nivel ca bărbaţii sau orice alt om care locuieşte pe globul pământesc", a spus Oleg Abalin, preşedintele FM Karate, versiune WKF.

Câştigătoarele au primit cupe, medalii şi cadouri de la sponsori.

Festivalul feminin de karate-do a fost organizat în colaborare cu Comitetul Internațional Olimpic ce a alocat aproape 60 de mii de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu