Nu au trecut de câinele Charly. Eşec în contrabanda cu ţigări pentru doi şoferi la Sculeni (FOTO)

Inspectorii de la postul vamal Sculeni au prevenit două cazuri de transportare ilicită a produselor de tutungerie, ascunse în locuri special adaptate în vehicule.

În primul caz, şoferul unui autoturism, originar din r. Ungheni s.Sculeni, a declarat controlului vamal în mod verbal doar două pachete de țigări și a menționat că nu are bunuri interzise sau de declarat.

În cadrul controlului, câinele Charly a alertat inspectorii vamali prin semnalarea unor ascunzişuri în unitatea de transport. Astfel, s-a decis să se verifice minuțios maşina. În urma controlului efectuat, în aripile din față au fost depistate circa 3.000 de țigarete, care nu au fost declarate și prezentate controlului vamal.

La același post vamal după câteva ore, la control  s-a in şofer r. Făleşti, s. Călugăr care a declarat în mod verbal două pachete de ţigări şi lucruri personale.

Ca rezultat al controlului fizic al unității auto, folosind tehnica specială de control vamal, în peretele dublu, în spatele motorului au fost depistate 4.000 de țigarete cu timbre de acciză moldovenească care nu au fost declarate și prezentate controlului vamal.

În ambele cazuri, țigările au fost reținute în vederea confiscării, iar unitățile de transport disponibilizate pe teritoriul postului vamal până la finalizarea cercetărilor. Cetăţenii s-au ales cu o amendă în valoare de 3.000 lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu