Nu au ținut cont de lege! Topul cetățenilor străini care au depășit termenul de ședere în Moldova

De la începului lui 2016, circa 208 cetățeni străini au încălcat legislația națională, depășind termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova. 

Potriviti datelor prezentate de poliția de frontieră, cei mai mulți cetățeni au fost înregistrați la frontiera moldo-ucraineană - 130 de persoane, 12 persoane la frontiera română, iar alte 66 de persoane au fost identificate pe Aeroportul Internațional Chișinău. 

În fruntea topului cetățenilor străini care nu au ținut cont de legislația moldovenească se află ucrainenii - 98, urmați de ruși - 42 și cetățenii României - 11.

Din topul încălcărilor fac parte și cetățeni ai Israelului, Uzbekistanului, Azerbaidjanului, Turciei, SUA, Armeniei și Georgiei.  

Potrivit legislației, încălcarea de către cetăţenii străini şi apatrizi a regulilor de şedere în Republica Moldova prin nepărăsirea voluntară a teritoriului țării la expirarea termenului de aflare sau ședere acordat se sancționează cu amendă de la 400 la 1.000 de lei.

Dacă încălcarea este manifestată prin utilizarea documentelor neautentice, prin declararea de date false în vederea obținerii vizei sau actelor de identitate se sancționează cu amendă de la 1.00 până la 2.000 de lei.

La fel, nedeclararea de către cetățeni străini sau de către apatrizi la autoritățile competente, în termenul stabilit de legislație, a faptului intrării pe teritoriul RM pentru a fi luați în evidență, cu excepția celor cărora le-a fost autorizată intrarea, se amendează de la 200 până la 400 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu