"Nu au nimic sfânt!" Credincioşii din Saharna, supăraţi foc pe hoţul care le-a prădat mănăstirea din sat

Embed:

Fără frică de Dumnezeu. Un tânăr de 19 ani a pădat noaptea trecută biserica de vară a mănăstirii "Sfânta Treime" din satul Saharna, raionul Rezina. Individul a sustras patru mii de lei din cutiile de donaţii şi bijuterii din aur şi argint oferite de enoriaşi. 

Hoţul a venit dimineaţă la biserică, iar spre seară s-a ascuns în lăcaşul sfânt. Atunci când toţi au plecat, individul a tăiat firele sistemului de alarmă şi a deconectat camerele video ca să nu lase urme.

"Darurile erau puse la icoană, după sticlă, erau aranjate frumos. Icoana a fost dată într-o parte de lângă iconostas şi s-au luat darurile", a spus preotul Alexei Savca. 

Slujitorii mănăstirii au depistat în zorii zilei că lucrurile lipsesc şi au alertat imediat poliţia. Feţele bisericeşti spun că este pentru a doua oară în această vară când lăcaşul de cult a fost prădat.

"Atunci nu am intervenit, doar am pus nişte camere ca să vedem, camerele au fost demontate, văd că acolo sus şi acum nu este", a spus preotul Alexei Savca. 

Cazul i-a revoltat pe mulţi dintre credincioşii care vin săptămânal la biserică să se roage.

"Sunt răi, de aceea fură, ei dacă ar fi buni ei nu ar fura, s-ar gândi la Dumnezeu, că este păcat, nu se poate mai ales din mănăstire. Nu au nimic sfânt, aşa e tineretul."

"Este un mare păcat, oamenii aceştia cât se străduie pentru aşa ceva şi cu ajutorul lui Dumnezeu, dar care iau nu o să ajungă la bine cu aşa ceva. Ei o să piardă mai mult."

Anchetatorii au reuşit într-un timp scurt să-l identifice pe făptaş. Este vorba despre un tânăr din satul Echimăuţi, raionul Rezina, care a fost escortat la Inspectoratul de Poliţie.

"Tânărul are vârsta de 19 ani şi este anterior condamnat pentru furt", a declarat ofiţer de presă al IP Rezina, Dina Fomin. 

Pentru fapta sa, bănuitul riscă până la patru ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu