Nu au ce căuta în alimentația noastră! Trei prafuri albe, OTRĂVITOARE pentru sănătate

În menținerea unei stări bune de sănătate, alimentația joacă un rol esențial, potrivit celebrului profesor neurolog și cercetător, Dumitru Constantin Dulcan, scrie realitatea.net. Dar sunt trei prafuri albe, otrăvitoare pentru sănătatea noastră: sarea, zahărul şi făina albă.

"Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru", a explicat Dulcan.

În sprijinul celor spuse de profesorul Dulcan, vine și celebrul biolog și reputat cercetător în alimentație Gheorghe Mencinicopschi. El detaliază răul pe care, de pildă, ni-l produc sarea sau zahărul.

Potrivit lui Mencinicopschi, alimentele bogate în sare, spre exemplu, duc la deshidratare care, nu se manifestă prin sete acută, ci prin dorința de alimente sărate. Confundăm foarte des setea cu foamea, de aceea sfatul lui este să bem un pahar cu apă și să așteptăm. Mâncăm apoi doar dacă ne mai este foame după jumătate de oră.

Consumarea unei cantități mari de zahăr va duce la îngrășare și chiar obezitate, fiindcă surplusul de glucide va fi transformat de organism în grăsime. Și așa intri într-un cerc vicios.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu