Nu a mai rămas mult. Troleibuzele pe baterii vor începe să circule spre aeroport

În scurt timp, cinci troleibuze fără trolee face legătura dintre oraşul Chişinău şi aeroport. Troleibuzele vor avea un sistem de deplasare autonomă pe baterii, adică vor merge cu fir până la marginea oraşului, după care şoferul va strânge troleele, iar vehiculul îşi va continua drumul. Proiectul pilot va fi implementat în prima jumătate a anului viitor.  

Noile troleibuze, cu sistem de deplasare autonomă, vor fi asamblate la Chişinău. Compania bielorusă care livrează în prezent caroserii pentru troleibuzele fabricate la noi, va produce şi caroserii pentru noul tip de transport.

Reprezentanta companiei belaruse, Ekaterina Cistova, a discutat astăzi detaliile proiectului cu directorul Regiei Transport Electric: "Anul viitor planificăm să construim un tip nou de troleibuze, un troleibuz cu capacitate sporită de deplasare autonomă. Proiectul presupune livrarea a cinci unităţi, care vor face conexiunea oraşului cu Aeroportul."

Troleibuzele vor fi fabricate în baza unui prototip asamblat la Chişinău acum jumătate de an. El a fost testat deja pe drumurile din capitală. Deşi inginerii se aşteptau că el va parcurge 40 de km în bază de baterie, rezultatul a depăşit aşteptările.

"Noi am prognozat parcursul a 40 de km, dar am obţinut 53-54 km. În lumea progresistă aceste unităţi de transport se exploatează şi cred că vor fi acceptate şi la noi în ţară", a spus Gheorghe Morgoci, şeful Regiei Transport Electric Chişinău. 

Troleibuzele noi, spre deosebire de cele vechi, au podeaua joasă, din aceată cauză compania belarusă deja proeictează modele noi de caroserie. Acestea vor avea prevăzut şi un spaţiu pentru stocarea bateriilor, în spatele troleibuzului, inclusiv în locul celor două scaune.

Pe lângă problemele tehnice, trebuie rezolvate şi cele legislative. Pentru a fi date în exploatare, troleibuzele cu sistem de deplasare autonomă vor trebui incluse în lege, pentru că deocamdată existenţa unui asemenea tip de transport nu este prevăzută.

Preţul unui troleibuz care se poate deplasa fără fir este de circa 4 milioane de lei, cu un milion mai mult decât al celor obişnuite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu