Noul trend în consiliere psihologică. Motivul incredibil pentru care oamenii apelează la vaci pentru a se simți mai bine

Petrecerea timpului în prezenţa unei vaci, răsfăţul, mângâierea şi îmbrăţişarea acesteia reprezintă noul trend pentru o minte sănătoasă. Studiile arată că această activitate reduce stresul, scrie adevărul.ro.

 
Deşi ar putea suna ciudat, noua tendinţă de terapie merge linie în linie cu alte programe descoperite în trecut, precum yoga cu o capră, cu o pisică sau cu un iepuraş. Ei bine, dacă yoga cu o vacă ar putea fi o activitate puţin cam dificilă, „giugiuleala“ cu ea ar putea fi cel mai bun lucru.
 
O şedinţă de 90 de minute de terapie, cu o experienţă complexă cu o vacă, te va costa 300 de dolari, iar pentru o sesiune de 60 de minute, în care vei sta îmbrăţişat cu animalul, vei plăti doar 75 de dolari. Pentru ambele şedinţe, poţi aduce un prieten.
 
„Mountain Horse Farm“ din New York oferă un program – „Horse & Cow Experience“ – prin care oamenii pot petrece timpul conectându-se cu animalele de talie mare. Astfel, poţi interacţiona cu ele aşa cum îţi doreşti, de la a le peria până la a vă răsfăţa împreună. Dacă nu ai starea necesară pentru a te juca cu ele, te poţi întinde pur şi simplu pe ele şi le poţi îmbrăţişa.
 
„Vacile au o temperatură a corpului care este puţin mai mare decât cea a oamenilor, iar ritmul cardiac al lor este mai mic decât al nostru. Ghemuirea şi răsfăţul alături de o vacă, simţindu-i ritmul cardiac redus şi temperatura corpului mai mare, este foarte relaxant“, explică administratorii site-ului Mountain Horse Farm. 
 
Interacţiunea cu animalele a devenit o activitate populară în rândul indivizilor care vor să se elibereze de stres şi să se conecteze cu natura. Administratorii Mountain Horse Farm au subliniat pe site-ul lor că vacile, în special, dar şi caii sunt animale sensibile, pentru faptul că îşi folosesc limbajul trupului pentru a comunica: „Ele vor simţi interiorul tău şi dacă eşti fericit, trist, dacă te simţi pierdut, anxios sau nervos“.
 
Aceştia susţin că timpul petrecut cu animalele lor îţi va aduce relaxare, vindecare, confort şi o mai bună activitate a minţii. Ele mai pot contribui, de asemenea, la consolidarea asertivităţii, a încrederii şi la depăşirea fricii. 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu