Noul telescop al NASA, TESS a fost lansat. Cercetătorii caută planete care pot susține viața (VIDEO)

Cea mai ambițioasă campanie de descoperire a planetelor care pot susține viață, din jurul celor mai luminoase stele din universul vizibil, este progamată să înceapă luni cu lansarea celui mai nou satelit al NASA, scrie libertatea.ro.

Transitic Exoplanet Survey Satellite (TESS) este programat să decoleze spre orbită în jurul orei 13:30 (ora României) din Cape Canaveral. TESS este prima misiune a agenției spațiale americane care va folosi racheta Falcon 9 a companiei Space X, deținută de Elon Musk.

Telescopul spațial, care valorează 200 de milioane de dolari, va fi lansat pe orbita eliptică accentuată în jurul Pământului, care nu a mai fost folosită până acum. Elipsele parcurse o vor duce până aproape de Lună, telescopul urmând să trimită primele imagini în momentul în care se va reapropia de planeta noastră. Fiecare orbită va dura 14 zile.

"La acest momement, totul este pregătit pentru lansarea de luni. Trimiterea de obiecte în spațiu nu este lipsită de riscuri, dar am făcut tot ce ținea de noi. Credem că avem o navă spațială ce va fi senzațională după ce va ajunge pe orbită", a spus Stephen Rinehart, cercetător din proiectul TESS la Centrul de Zbor Spațial Goddard al NASA.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu