Noul Stadion Naţional din Tokyo a fost finalizat cu opt luni înaintea Jocurilor Olimpice de anul viitor

Noul Stadion Naţional din Tokyo a fost finalizat oficial sâmbătă, cu o lună mai devreme şi cu aproape opt luni înaintea Jocurilor Olimpice de anul viitor, scrie publicaţia The Japan Times, care precizează că investiţia s-a ridicat la 157 miliarde yeni (1,4 miliarde dolari), potrivit News.ro.

 Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc vara viitoare, între 24 iulie şi 9 august, urmate de Jocurile Paralimpice între 25 august şi 6 septembrie.
 
Creat de echipa arhitectului Kengo Kuma, constructorul Taisei Corp, şi firma de proiectare Azusa Sekkei Co., stadionul a fost finalizat în 36 de luni pentru 157 miliarde yeni (1,4 miliarde dolari).
 
Odată cu predarea finală, stadionul va fi numit Stadionul Naţional. Acesta înlocuieşte Stadionul Naţional care a fost utilizat ca loc principal pentru Olimpiada de la Tokyo din 1964, care, la rândul său, a luat locul stadionului Meiji Jingu Gaien. Acesta din urmă a servit ca punct de plecare pentru studenţii care pleacau pe fronturile de luptă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
 
Stadionul are 47,4 metri înălţime şi 60.000 de locuri.
 
loading...

Lasă un comentariu