Noul sezon fotbalistic va debuta în Republica Moldova cel devreme în luna iunie

Noul sezon fotbalistic va debuta în Republica Moldova nu mai devreme de luna iunie. Federația Moldovenească de Fotbal se conformează deciziei Parlamentului, ce a instituit stare de urgenţă naţională în legătură cu riscul răspândirii COVID-19 pentru o perioadă de 60 de zile, adică până în 15 mai.

Anterior, forul național de profil a stopat toate competițiile organizate și desfășurate sub egida FMF până la data de 1 aprilie, însă, ulterior, pauza s-a extins.

"Toate turneele sub egida Federației de Fotbal se vor desfășura după 15 mai, data stabilită de Parlament ca starea de urgență. În cazul în care va fi modificată dată, ne vom strădui să modificăm și noi".

Potrivit președintelui lui FMF, Leonid Oleinicenco, există câteva scenarii ce țin de startul noii ediții de campionat în Divizia Națională de fotbal.

"Putem să facem un sezon mai scurt, doar de toamnă. Putem începe în luna iulie-august și să finisăm la sfârșitul lui mai. Mai multe opțiuni analizăm acum și o vom alege pe cea mai corectă".

Amânarea startului campionatului în eșalonul superior va avea un impact negativ mai ales asupra cluburilor din Republica Moldova, ce trebuie să participe în vară în tururile preliminare ale cupelor europene inter-cluburi.

"Ne gândim la formarea unei competiții suplimentare, posibil, unei noi cupe a Federației de Fotbal în perioada de vară. Astfel, ca să putem permite cluburilor să se pregătească către sezonul fotbalistic. Dacă începem sezonul din august, atunci trebuie să permitem jucătorilor să aibă practica cât mai mare. Mai ales, înaintea competițiilor europene".

Nouă cluburi moldovenești de fotbal au primit licență pentru a participa în următoarea ediție de campionat în primul eșalon valoric.
loading...

Lasă un comentariu