Noul secretar american de Stat, John Kerry, a avut prima întrevedere cu Serghei Lavrov

Embed:

Noul secretar american de Stat, John Kerry, a avut prima întrevedere cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Timp de două ore, oficialii au discutat despre conflictul sirian, dar şi despre problema adopţiilor copiilor ruşi de către americani. La finalul reuniunii, Lavrov şi Kerry au declarat că discuţia a fost constructivă.

Lavrov a declarat că atât SUA, cât şi Rusia, vor depune eforturi pentru a intermedia dialogul dintre puterea şi opoziţia siriană. De asemenea, oficialii au convenit să acorde atenţie problemelor, care afectează relaţiile bilaterale ruso-americane. Serghei Lavrov a subliniat că problema adopţiilor există, iar John Kerry a promis că se va ocupa personal de această problemă.

"Am observat dorinţa colegului meu John Kerry de a construi relaţii de parteneriat fără a închide însă ochii la acele subiecte care influenţează negativ cooperarea, inclusiv "Legea Magniţki" şi atitudinea americanilor faţă de copiii adoptaţi din Rusia", a declarat Lavrov.

Acesta este primul turneu al lui John Kerry în calitate de secretar american de Stat, care a început pe 25 februarie cu o vizită în Marea Britanie. Oficialul va merge în nouă state europene şi din Orientul Mijlociu, unde va aborda problema siriană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu