Noul prototip Porsche 919 Hybrid va concura în cursa de la Le Mans

Embed:

Porsche 919 Hybrid este prototipul cu care constructorul german va lupta pentru victorie în Campionatul Mondial de Anduranţă şi, implicit, în Cursa de 24 de ore de la Le Mans la clasa LMP1. Cu această maşină şefii celor de la Porsche doresc să oprească hegemonia celor de la Audi la cursa din Franţa.

Porsche a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva maşina de curse, botezată Porsche 919 Hybrid, cu care va participa în sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Anduranţă la clasa de prototipuri LMP1, acolo unde vizează victoria în special în celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Oficialii germani au declarat că noul Porsche 919 Hybrid este cea mai complexă maşină de curse pe care au dezvoltat-o pe parcursul istoriei.

Porsche a anunţat recent şi linia de piloţi pe care va miza în sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Anduranţă. Astfel, una dintre maşini va fi pilotată alternativ de Mark Webber, Brendon Hartley şi Neel Jani.

La volanul celei de-a două maşini vor urca trei piloţi cu o experienţă semnificativ mai mare în astfel de competiţii: germanii Timo Bernhard şi Marc Lieb, dar şi francezul Romain Dumas.

Porsche este constructorul cu cel mai mare succes în Cursa de 24 de ore de la Le Mans: germanii au trumfat de 16 ori în Franţa, printre care se numără şi şapte victorii consecutive în perioada 1981-1987. Ultimul succes datează din 1998.

Porsche va deveni în acest an al treilea constructor care participă la clasa LMP1 a Campionatului Mondial de Anduranţă. Principalii rivali sunt colegii de la Audi, principalii favoriţi ai cursei, şi japonezii de la Toyota.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu