Noul preşedinte al Franţei, acuzat că vinde iluzii

Presa conservatoare britanică îl acuză pe preşedintele ales al Franţei, Francois Hollande,vinde iluzii atunci când pledează ca politica să nu se mai axeze pe austeritate, apreciind că nu există "o soluţie uşoară" pentru criză, scrie Mediafax.ro.

Cotidianul The Times (conservator) apreciază că pentru Francois Hollande, victoria în faţa lui Nicolas Sarkozy este "partea uşoară". "Va fi mult mai dificil să rezolve problemele economice ale Franţei şi să ajute Uniunea Europeană să traverseze cea mai mare criză financiară din istoria sa", potrivit unui editorial.

"Hollande nu este zgârcit în iluzii", afirmă ziarul. "Principala (iluzie) este că slăbiciunea economică a Franţei poate fi combătută printr-un rol sporit al statului şi că renegocierea tratatului de disciplină bugetară promovat de Sarkozy şi Angela Merkel poate atenua criza din Zona Euro".

"Franţa nu-şi poate regăsi competitivitatea decât reducând cheltuielile. Este un mesaj de care Hollande nu va putea scăpa", adaugă publicaţia.

"Europa respinge austeritatea dar nu există o soluţie uşoară", avertizează, la rândul său, The Daily Telegraph, apropiat conservatorilor de la putere. "Alegerile de la sfârşitul săptămânii din Franţa şi Grecia arată că un mit perfid este pe cale să se instaleze în Europa".

"Acest lucru a fost exprimat cel mai bine de noul preşedinte socialist al Franţei, Francois Hollande, în discursul său de victorie: Europa ne priveşte, a spus el cu o modestie tipic franţuzească".

 Citeşte articolul integral pe Mediafax.ro.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu