Noul Parlament are preşedinte. Andrian Candu a fost ales în calitate de speaker

Democratul Andrian Candu a fost ales în funcţia de preşedinte al Parlamentului. Pentru alegerea lui Candu în această funcţie au votat 59 de deputaţi. Contra a votat un singur parlamentar.

"Mulţumesc pentru încrederea acordată. Voi încerca sa fiu un preşedinte pentru toţi, iar în capul mesei să stea Constituţia", a declart proaspătul preşedinte al Legislativului.

După ce a fost ales în funcţia de preşedinte, Andrian Candu a solicitat o pauză de 10 minute pentru consultarea cu fracţiunile parlamenatre în vederea alegerii vicepreşedinţilor Legislativului.

Andrian Candu a fost singurul candidat desemnat pentru funcţia de preşedinte al Parlamentului.

Publika.md menţionează că Andrian Candu a venit în politică din domeniul afacerilor. El a devenit parlamentar în urma alegerilor din noiembrie 2010 pe lista Partidului Democrat.

Trei ani mai târziu el a fost numit vicepreşedinte al Parlamentului, funcţie pe care o deţine doar un an. Astfel că, din data de 3 iulie 2014, Candu părăseşte acest fotoliu şi îl ocupă pe cel de ministru al Economiei. 

În 1998 a absolvit Universitatea Babes Bolyai din România. Pe durata studiilor a activat ca jurist într-o companie românească. În 2008 şi-a luat masteratul în domeniul dreptului fiscal şi internaţional în cadrul Universităţii de Economie şi Administraţie a Afacerilor din Viena.

Andrian Candu este căsătorit şi are doi copii. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu